ULLERES DE REALITAT VIRTUAL

Usuària amb un visor de realitat virtual jugan a altres videojocs.

Unes ulleres de realitat virtualvisor o HMD (de l’anglès head-mounted display), és un dispositiu de visualització similar que permet reproduir imatges creades per ordinador sobre una pantalla molt propera als ulls o projectant la imatge directament sobre la retina dels ulls. En aquest segon cas les ulleres de realitat virtual reben el nom de monitor virtual de retina.

A causa de la seva proximitat amb els ulls, el casc de realitat virtual aconsegueix que les imatges visualitzades resultin molt més grans que les percebudes per pantalles normals, i permeten fins i tot englobar tot el camp de visió de l’usuari. Gràcies al fet que les ulleres es troben subjectes davant dels ulls, aquests poden seguir els moviments de l’usuari, aconseguint així que aquest se senti integrat en els ambients creats per ordinador.

La RV és una de les àrees de recerca que ha tingut un desenvolupament més espectacular al llarg dels últims anys i constitueix un dels elements que més impacte està tenint en la transformació del món modern